Gå en kurs på Gotland

Gå en kurs på Gotland

Att Gotland är ett härligt turistmål är väl de flesta överens om. Många reser dit varje år för att ha semester. Varför inte förena nytta med nöje och ta en kurs samtidigt som du utforskar den gotländska naturen och landskapet. Passa på att kunna stanna på ön ett längre tag samtidigt som du får chansen att lära dig någonting nytt. För den som vill gå en kurs på Gotland finns flera olika alternativ.

Campus Gotland

Det här är en del av Uppsala Universitet och här ges en rad olika kurser både vinter och sommar. Kanske du vill spendera en hel sommar på Gotland och väljer en sommarkurs. Eller så vill du hellre upptäcka ön under årets andra årstider när stillhet och lugn råder. På Campus Gotland kan du läsa så skilda ämnen som arkeologi och speldesign. Just arkeologi är mycket passande att läsa just på Gotland tack vare att det finns många historiska miljöer bevarade. Utgrävningar pågår ständigt och den som läser arkeologi får möjlighet att vara med ute på fältet.

Gotlands Folkhögskola

Den som vill läsa lite mer annorlunda kurser kan anmäla sig till både kortare och längre kurser på Gotlands Folkhögskola. Där kan du välja mellan många trevliga kurser med lokal anknytning. Vad sägs om Flora och fauna på Stora Karlsö eller Smaka på Gotland. Vidare kan man även anmäla sig till kurser i Irländsk folkmusik, Filmkunskap och Arkeologi. På folkhögskolan erbjuds många kurser som är specifika för Gotland, du kan till exempel gå en speciell kurs under Almedalsveckan med temat inblickar och reflektioner. Den som gillar Ingmar Bergmans filmer kan anmäla sig till kursen Sommaren med Bergman som hålls på Fårö. Det kommer att bli mycket filmvisning och promenader i Bergmans fotspår på Fårö där han filmat många av sina världsberömda filmer.

Gotlands Folkhögskola
Gotlands Folkhögskola

ABF Gotland

Hos ABF kan du anmäla dig till kurser, studiecirklar och kulturhändelser. Välj mellan bland annat danskurser, musik och handarbete. Att gå en kurs hos ABF är ofta en social tillställning där du får möjlighet att umgås och träffa nya vänner med samma intressen som du har. Studiecirklar som kretsar runt en speciell bok som ni läser tillsammans och diskuterar kommer att föra er närmare varandra och det blir lätt att hitta vänner för livet. ABF Gotland arrangerar också en hel del konserter med olika tema, till exempel Leonard Cohen tolkad på gotländsk vis. Det går också att anmäla sig till kurser i mötesteknik, japansk matlagning och arbetsmiljö.

Medborgarskolan

Hos Medborgarskolan på Gotland finns kurser i allt från japanska trädgårdar till italienska. De ordnar också många intressanta föreläsningar. Under våren kan du till exempel lyssna på föreläsningar om att skaffa höns och raw food. För den som hellre läser själv i sin egen takt kan anmäla sig till någon av de många distanskurser som erbjuds. Perfekt för dig som vill kunna studera vart du vill. Att kursen går online gör ju också att du har ett enormt utbud att välja på, du kommer definitivt att hitta en kurs som passar dig. Härligt också att kunna sitta ute på en fin strand eller någon annan stans i den gotländska naturen. Kanske något att liva upp nästa semester med?

© 2021 Fröjelgården