Restauranger och cafeer på Gotland

Restauranger och cafeer på Gotland

Gotland är en Ö i Östersjön. Den mest kända staden i Gotland är Visby. Visby är en välbevarad stad från medeltiden och blev en del av världsarven 1995. Utöver det finns det 92 medeltida kyrkor på ön. Bevarandet av historien på ön är en av anledningarna till varför Gotland är en populärt turistmål. Det finns även fina stränder på kusten och en hel del aktiviteter under somrarna. Berggrunden är gammalt korallrev från när skandinavien låg vid ekvatorn. på grund av detta är marken rik på kalk och fossil från döda djur.

Magazin1

Magazin1 är en hotell och restaurangverksamhet i sydöstra Gotland. Klimaten är en viktig fråga för restaurangen. Maten är till stor del gjorda på närproducerade råvaror som främst kommer från Gotland. Det finns ett stort utbud av ekologiska drycker. Gute vingård, som producerar flertalet av dryckerna som erbjuds i restaurangen är granne med restaurangen. Det finns fler drycker som är producerade i Gotland.  Maträtterna anpassas efter årstiderna och säsonger. Lammköttet som alltid finns i olika maträtter kommer från en lokal bondgård.

Restaurang Nisseviken

Restaurang Nisseviken har endast öppet på somrar. Det ligger vid stranden. Menyn innehåller något för alla personligheter och åldrar. Restaurangen har även en kiosk som säljer mindre tilltugg som glass godis och drycker så väl som strand objekt som är enkla att glömma hemma. Stranden som restaurangen ligger på sägs ha det varmaste havsvattnet på Gotland och ligger 6 mil söder om Visby. Ägarna har även en restaurang i Stockholm som dem arbetar på resten av året.

H10 Bar & Café

H10 Bar & Café
H10 Bar & Café

H10 Bar & Café är en verksamhet beläget på Hästgatan 10, Visby därav namnet. Det finns frukost och lunch i cafét. Under frukosten finns det hembakat bröd, yoghurt, ägg, croissanter och ett antal drycker såsom smoothies, kaffe och espresso. Lunchen serveras efter klockan 11. Kategorierna som man har att välja mellan under lunchen är bagels och surdegstoast, varmt och sallader. Det finns även en förutsatt meny som beskriver en måltid för varje dag i veckan.

Karamell Boden

Karamell boden är en godisbutik som har ett café. I cafét serveras hembakat och gotländskt. Bland annat kan man hitta ett utbud av mackor, pannkakor, sallader och pajer. Det serveras även frukost under sommarsäsongen. Karamell boden passar bra för både barn och vuxna.

Bolaget

Bolaget är en fransk restaurang i visby. Det finns boende en trappa upp och möjlighet att hyra lokalen för event. Besticken kommer från södra frankrike och kan köpas ut från restaurangen vid förfrågan. De har även en butik med olika souvenirer. Det är ett öppet kök vilket betyder att man kan se in till köket medan dem tillreder maten. Det finns uteservering.Gotland har många restauranger och cafeer främst på grund av hur välbesökt ön är. För att hitta restaurangen som passar just dig så ska man tänka på vem man har med sig, hur många man är och ibland bör man ringa före och kolla om dem kan ta emot en större grupp. Det är även värt att kolla om restaurangen/cafét har öppet under årstiden du vill besöka de på.

© 2021 Fröjelgården